Tuesday, December 17, 2013

Η μαύρη λίστα του Web Hosting - ParaMarketing Blog : ParaMarketing Blog

divramisioannis     9:37 AM  No comments


Blacklist-web-hosting
Τελικά  η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και μπορεί να σας στοιχίσει εκτός από την ψυχική σας ηρεμία, χρόνο, χρήματα και πολύ προσωπικό κόπο.
Μετά από συνεχιζόμενη ταλαιπωρία μιας και πλέον εβδομάδας, έχω περίπου μια εβδομάδα να γράψω νέο άρθρο στο blog μου και ίσως πολλοί από εσάς να αναρωτήθηκαν που πήγα όλο αυτό το διάστημα, επέστρεψα ανανεωμένος. Η αλήθεια είναι ότι είχα μια μικρή περιπέτεια με τον Αμερικάνο παρόχο φιλοξενίας GoDaddy, η οποία μπήκε στη μαύρη λίστα από τα απαγορευμένα hosting.
Τα απαγορευμένα hosting πρέπει να τα αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί πέρα από τα διάφορα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε, μη απόκριση της ιστοσελίδας, χρόνος που θα είναι πεσμένος ο server, δεν θα τύχετε ποτέ της εξυπηρέτησης που θέλετε και θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια μεταφέροντας τις ιστοσελίδες σας κάπου αλλού σε ποιο ασφαλή και αξιόπιστο παρόχο φιλοξενίας.
Τη συγκεκριμένη στιγμή έχω υπό δοκιμή μερικούς ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας και ακόμα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Η μαύρη λίστα των εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων

1. Godaddy

Άμα είστε λάτρεις της περιπέτειας, τότε η Godaddy είναι η ιδανική εταιρεία για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Με servers σε Ευρώπη και Αμερική, η φιλοξενία της σελίδας σας μπορεί να αποβεί από μια απλή καθυστέρηση έως μια ατέρμονα γραφειοκρατική διαδικασία. Κι αυτό γιατί οι servers τους κρεμάνε, με χρόνο απόκρισης άνω των 120 δευτερολέπτων. Το time out error είναι ψωμοτύρι, ενώ η επικοινωνία με την εταιρεία που βρίσκεται στην Αμερική είναι σχεδόν ακατόρθωτη.
Όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες, ο μέσος χρόνος αναμονής αγγίζει τα 15 λεπτά και το αντίστοιχο τηλεφωνικό κέντρο του Λονδίνου δεν απαντά ποτέ. Ανοίγοντας ένα αίτημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτόματους απαντητές που θα σας κατευθύνουν με αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τελικά δεν δουλεύουν άνθρωποι σε αυτήν την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων;
Έπειτα λοιπόν από μια στιχομυθία με ανταλλαγή άπειρων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφού τους πίεσα αρκετά, αναγκάστηκαν να με απαντήσουν, επιτέλους όχι κομπιούτερ, αλλά άνθρωποι. Τελικά δεν έβγαλα άκρη στο πρόβλημά της καθυστέρησης και του time out του server.
Μετά όμως από εκτεταμένη έρευνα εβδομάδων και αφού άλλαξα τα πάντα στον υπολογιστή μου, format, νέα προγράμματα, και αφού σκάλισα τους πάντες και τα πάντα, CYTA, OTE, κάρτες δικτύου, firefox, μόντεμ, καλώδια, opera, chrome, reset κτλ. έφτασε η ώρα της αλήθειας. Έπεσα πάνω σε σχετικά παράπονα για το ίδιο πρόβλημα πελατών της Godaddy από όλο τον κόσμο.
Δείτε την αλήθεια και μόνοι σας:
  1. TIME OUT Errors are becoming unbearable!
  2. Server Timeout errors
  3. Αποτελέσματα Google για το godaddy time out
Επιτέλους! Έλαμψε η αλήθεια, και άλλοι αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Φυσικά και ποτέ η εταιρεία Godaddy δεν παραδέχτηκε το σφάλμα στους servers της και ποτέ δεν ανέλαβε κάποια δράση μέχρι σήμερα για να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο τα λεφτά τα παίρναν προκαταβολικά. Έφτασε λοιπόν η ώρα να χαιρετίσουμε την εταιρεία GoDaddy για πάντα και να βρούμε μια σωστή και επαγγελματική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

2. Hostgator

Άλλη παρόμοια περίπτωση εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι η HostGator με το περίφημο downtime πρόβλημα. Κοινώς ο server της εταιρείας έπεφτε τακτικά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού χιλιάδες δυσαρεστημένους πελάτες. Γνωρίζω πολλούς συναδέλφους στο χώρο του ίντερνετ μάρκετινγκ που ενώ έχουν εγκαταλείψει την HostGator για αυτό το λόγο, ακόμα συστήνουν ανεπιφύλακτα τους πελάτες τους να κάνουν φιλοξενία στη HostGator! Υπάρχουν και εκτός Ελλάδας λαμόγια! Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί απατεώνες!
Φανταστείτε δηλαδή να σας προτείνω μια φιλοξενία ιστοσελίδων που ενώ δεν είναι καλή, δεν μου αρέσει, την έχω εγκαταλείψει κιόλας!

3. BlueHost

Η BlueHost ήτανε μία από τις πιο αξιόπιστες και ποιοτικές εταιρείες στο χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων με πολύ καλή φήμη και ένα κερδοφόρο πρόγραμμα affiliate marketing. Το μόνο της ελάττωμα ήτανε ότι το datacenter της είχε έδρα μόνο στην Αμερική και δεν ήτανε ιδανικό για εκτός Αμερικής πελάτες. Ο χρόνος απόκρισης του server αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση.
Έτσι για ελληνικές ιστοσελίδες καλό θα είναι να προτιμάμε φιλοξενία σε εξυπηρετητές που έχουν έδρα την Ελλάδα από γεωγραφική άποψη και όχι εταιρείες με κέντρα δεδομένων σε χώρες του εξωτερικού ή πλην της Ευρώπης.
Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από την εξαγορά της BlueHost από τη μητρική εταιρεία της HostGator και τη μεταστέγασή της σε ίδιο datacenter. Μιλάμε δηλαδή για ίδια ποιότητα υπηρεσιών, αλλά με διαφορετική τιμή, μια κλασική στρατηγική του μάρκετινγκ, το repackaging. Το λανσάρισμα του ίδιου προϊόντος σε άλλο πακέτο με νέα ετικέτα.

Η υπό δοκιμή εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων

Papaki.gr

Δυστυχώς τους τελευταίους 2 μήνες το papaki.gr κατάφερε να με ξενυχτήσει δύο φορές. Μία χτες το βράδι (Ξημερώματα Τρίτης 17-12-2013) και μια φορά για τον ίδιο ζήτημα πριν από ένα μήνα. Ο λόγος; Το πακέτο φιλοξενίας έπεσε λόγω υπέρβασης της χωρητικότητας των 2GB στις 1 το πρωί. Έτσι κρέμασαν 10 site περίπου.
Οι προσπάθειες να επικοινωνήσω με την τεχνική υποστήριξη από το papaki.gr ήτανε άκαρπες και έτσι αναγκάστηκα στις 1.40 το πρωί να κάνω άμεση ανανέωση χώρου στα 5GB μέσω του Paypal-ευτυχώς που είχα και χρήματα στο paypal. Ανανέωση που ποτέ δεν έγινε γιατί το αυτοματοποιημένο σύστημα ανανέωση δεν δούλεψε ποτέ.
Έτσι αναγκάστηκα με την ψυχή στα χείλη να επικοινωνήσω με το papaki.gr στις 8 και μισή το πρωί και αφού ήμουνα στην τηλεφωνική αναμονή με αστεία αμερικάνικα χριστουγεννιάτικα τραγούδια περίπου για 20 λεπτά, μου απάντησε το τεχνικό τμήμα παριστάνοντας το Βούδα.
Αφού τελικά παραδέχτηκαν το λάθος τους, τους ζήτησα να με αποζημιώσουν εμένα και τους πελάτες μου λόγω του δικού τους σφάλματος. Και αφού ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο για το θέμα, και δεν εμφανίστηκε ακόμα κανένας μέχρι στιγμής, άφησα το τηλέφωνό μου να με καλέσουν οι ίδιοι όταν θα μπορέσουν. Μετά από 8 ώρες ακόμα κάποιος υπεύθυνος δεν βρέθηκε να μου λύσει μερικές απορίες όπως:
1. Γιατί δεν με προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα για την υπέρβαση χώρου ώστε να λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσω την ιστοσελίδα μου στον αέρα.  Κάνω τόσο κόπο να φέρω κόσμο στην ιστοσελίδα μου και στις ιστοσελίδες των πελατών μου και δυστυχώς η επαγγελματική αναλγησία από το papaki.gr και κάθε papaki.gr ή Godaddy τους διώχνει προφασιζόμενοι αστείες δικαιολογίες, τύπου είχες υπερβεί τα 300ΜΒ χώρου και η ιστοσελίδα έπεσε.
Αντίθετα κάλλιστα θα μπορούσαν να με ειδοποιήσουν να αλλάξω πακέτο και να συνεχίσω να παραμείνω στον αέρα.
2. Είμαι στην αγορά από το 2000 και έχω δει τέτοιες εταιρείες να έρχονται και να παρέρχονται ζημιώνοντας τον πελάτη και την αγορά γενικότερα με αντιεπαγγελματικές πρακτικές.
3. Στο τέλος, κανένας δεν επιθυμεί να δει την ιστοσελίδα του εκτός λειτουργίας για μικροποσά των 5 και 10 ευρώ! Είναι πραγματικά αστείο, γελοίο και εκτός πραγματικότητας. Αυτοί που το κάνουν θα πρέπει να ρωτήσουν τους πελάτες τους τι επιθυμούν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών και να σταματήσουν τα παιδιάστικα συστήματα.
Όλος ο κόσμος μας πάσχει από έλλειψη ποιοτικών υπηρεσιών, καλών επαγγελματιών σε όλους τους κλάδους και από ανθρώπους που μεγάλωσαν στην αγορά όπως εγώ και σέβομαι πραγματικά μέχρι και το τελευταίο ευρώ του πελάτη.
Ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος ο Άι Βασίλης σαν από μηχανής Θεός να τους φέρει λίγο μυαλό και περίσκεψη για να καλωσορίσουν το 2014 με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα και να μην κρύβονται πίσω από servers, τηλεφωνικά κέντρα και αυτόματες διαδικασίες

Tophost.gr

Η μητρική εταιρεία από το papaki.gr. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι ή λέτε να κάνει η Tophost την έκπληξη;  Επειδή πρόκειται να ανοίξω φιλοξενία στην Tophost σύντομα, θα σας δώσω πλήρη αξιολόγηση των υπηρεσιών φιλοξενίας σε κάποιο άλλο άρθρο.
Φροντίστε να εγγραφείτε στις ανανεώσεις της ιστοσελίδας μου και μείνετε συντονισμένοι σε όλο αυτόν τον πακτωλό των συμβουλών και των δωρεάν γνώσεων σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδων, eshop, ίντερνετ μάρκετινγκ και SEO.
mipos-xreiazeste-seo-coach

Γιατί η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι τόσο σημαντική

Η φιλοξενία ιστοσελίδων αν και το κόστος της έχει συμπιεστεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ, παραμένει ένα από τα σημαντικότερα συστατικά στην επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Μερικούς από τους παράγοντες της σωστής φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι οι παρακάτω:

1. Συμβατότητα με τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε

Η συμβατότητα με τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε είναι ένα μεγάλο και λεπτό ζήτημα. Επιλέξτε μόνο Linux φιλοξενία ιστοσελίδων και αποφύγετε την φιλοξενία σε Windows Server. Ο Windows Server παρουσιάζει έντονα προβλήματα συμβατότητας με το WordPress και πολλές άλλες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, επίσης είναι και αισθητά ακριβότερος.
Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι η ιδεατή μνήμη της PHP, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 40MB για να λειτουργήσει ομαλά κάποιο eshop. H Godaddy διαθέτει μόνο 32MB μνήμη, ενώ το papaki.gr 64Mb μνήμη που κρίνεται ικανοποιητική.

2. Ταχύτητα του server της φιλοξενίας

Όπως σας είπα, η ταχύτητα του Server της φιλοξενίας των ιστοσελίδων είναι καθοριστικής σημασίας για το SEO, τις μηχανές αναζήτησης και της ποσοστού μετατροπών των επισκεπτών σε πελάτες.

3. Ευκολία χρήσης του πακέτου φιλοξενίας

Το πακέτο φιλοξενίας που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να μην χρειάζεται χειροκίνητη εγκατάσταση ή επέμβαση από την τεχνική υποστήριξη για να ξεκινήσει. Προσέξτε γιατί πολλές εταιρείες δεν έχουν αυτοματοποιημένο σύστημα και όσες έχουν δεν λειτουργεί πάντα σωστά.
Μετά θα πρέπει να μην απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές για να ανοίξετε μια φιλοξενία ιστοσελίδας ή να αλλάξετε το dns. Αν απλά πράγματα σας φαίνονται ακατόρθωτα, τότε ζητήστε να δοκιμάσετε τη φιλοξενία πριν την αγοράσετε ή απλώς ζητήστε την βοήθεια των ειδικών σχετικά με την φιλοξενία ιστοσελίδων.

4. After sales service ή εξυπηρέτηση

Η εξυπηρέτηση μετά την αγορά του πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι και αυτή ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο. Εάν λοιπόν δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή καθημερινής εξυπηρέτησης, τότε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας ή επίλυσης κάποιου τεχνικού προβλήματος με την εταιρεία θα μοιάζει βουνό!
Προτιμήστε εταιρείες με 24ωρη  δυνατότητα τηλεφωνικής υποστήριξης και τηλεφωνικό κέντρο το οποίο απαντά σχετικά γρήγορα. Κάντε μια δοκιμή, πάρτε ένα τηλέφωνο στην εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και μετά αγοράστε. Δείτε τον μέσο χρόνο απόκρισης. Δεν πρέπει να είναι και στο μπαμ -γιατί θα βαράνε μύγες- αλλά ούτε και είκοσι λεπτά.

Η Φιλοσοφία μου πίσω από αυτό το άρθρο για τη φιλοξενία ιστοσελίδων

Προσωπικά δεν είμαι με κανέναν. Είμαι με τον πελάτη και η φιλοσοφία μου βασίζεται στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τον πελάτη και τον τελικό χρήστη με στόχο τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας τους στο ίντερνετ και στην απόκτηση χρημάτων μέσω αυτού.
Είμαι υπέρ της σκληρής δουλειάς, των αποτελεσμάτων και του να δώσω περισσότερα στην αγορά και στον κόσμο από ότι παίρνω. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μου και αυτό συμβουλεύω σε όλους τους επαγγελματίες να κάνουν. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην αποστολή μου.

Ταχύτητα φιλοξενίας ιστοσελίδων και SEO

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης στην απόκριση της ιστοσελίδας σας μας στοιχίζει περίπου 10% της κίνησης προς αυτή. Αυτό σημαίνει ότι εάν η εσωτερική πλοήγηση ή το αρχικό φόρτωμα της σελίδας σας καθυστερήσει από τα 3 στα 4 δευτερόλεπτα, τότε από τις 100 επισκέψεις που θα έχετε την ημέρα θα πέσετε στις 90. Άμα διπλασιάσουμε το χρόνο στα  7 δευτερόλεπτα περίπου το 50 τοις εκατό της κίνησης μας εξαφανίζεται οριστικά και δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψει.
Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν ο server αργεί 120 δευτερόλεπτα και μετά κάνει time out τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα σας. Τους επισκέπτες αυτούς τους χάσαμε γιατί κανένας δεν θέλει μια αργή ιστοσελίδα που να σέρνεται. Η ταχύτητα της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας και η ταχύτητα απόκρισης του site σας είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας SEO.
Ακόμη, η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης μετράνε ως παράγοντα κατάταξης στις σελίδες  αποτελεσμάτων τους την ταχύτητα μιας ιστοσελίδας. Για να περάσετε λοιπόν το κατώφλι της πρώτης σελίδας των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να έχετε σχετικά γρήγορη ιστοσελίδα και γρήγορο αξιόπιστο hosting.
Για να μετρήσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας υπάρχουν 2 πολύ σημαντικά δωρεάν εργαλεία:
Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παραπάνω πολύτιμα εργαλεία SEO για να δείτε που πάσχει η ιστοσελίδα σας και ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα και το SEO σας.

Πηγές για φιλοξενία ιστοσελίδων

Τέλος άμα βρείτε τον Υπεύθυνο από το Papaki.gr πέστε του να επικοινωνήσει μαζί μου ή να με πάρει τηλέφωνο στο 6972.364.387, τον περιμένω από το πρωί και νύχτωσε!
Η μαύρη λίστα του Web Hosting - ParaMarketing Blog : ParaMarketing Blog

divramisioannis


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum faucibus luctus et ultrices.
View all posts by Naveed →

0 comments :

Latest Stories

Blogroll New

Text Widget

Recent news

About Us