Tuesday, November 26, 2013

Νέα Παπούτσια Social Media - ParaMarketing Blog : ParaMarketing Blog

divramisioannis     7:03 AM  No comments

Νέα Παπούτσια Social Media

εσείς θα φορέσετε παπούτσια facebook ή παπούτσια twitter? Όχι δεν συνδέονται στο ίντερνετ.
Η φετινή μόδα κανονίζεται από τα social media και η εκκεντρική σχεδιάστρια μόδας Lumen Biggot είχε την καταπληκτική ιδέα να λανσάρει τα νέα παπούτσια social media μια και όπως λέει η ίδια έχει εμπνευστεί τα νέα μοντέλα από τα blogs του ίντερνετ, το WEB 2.0 και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως το facebook, twitter, youtube, google plus, flickr, wikipedia και dribbble.
Δυστυχώς όπως αποκαλύπτει η ίδια δεν θα κυκλοφορήσουν εμπορικά τα μοντέλα της τουλάχιστον όχι ακόμα.
Αν και η ιδέα για social media παπούτσια είναι σίγουρο ότι θα βρει την μεγάλη αποδοχή του κόσμου και ότι σίγουρα θα γίνει μια τεράστια εμπορική επιτυχία, δεν έχει βρεθεί ακόμα εταιρεία παραγωγής παπουτσιών για να αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση.
Επίσης και άλλοι σχεδιαστές έχουνε σχεδιάσει νέα μοντέλα παπουτσιών, όπως ο Σκοτσέζος web designer Gerry Mackay με τα εκπληκτικά Adidas Superstars σε έκδοση facebook και twitter. Βέβαια δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα έρθουν στην Ελλάδα ή ότι θα μπούνε σε μαζική παραγωγή μια και είναι απλώς δύο social media παπούτσια σε επίπεδο concept και όχι παραγωγής. Πάντως ένα Adidas facebook παπουτσάκι θα το φόραγα...
superstar-facebook

Social Media Marketing και social media παπούτσια

Τα παπούτσια facebook είναι ένα κορυφαίο μάρκετινγκ τρικ και κορυφαία ενέργεια μάρκετινγκ στα social media. Το λέω αυτό γιατί αποτελεί ενέργεια μάρκετινγκ υψηλής απόδοσης όπου με λίγα χρήματα έως καθόλου μπορεί κάποιος να αποκτήσει δημοσιότητα χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ. Πολλαπλάσιας δηλαδή ανταποδοτικότητας ή υψηλής αξίας.
Κάθε επιχείρηση στην εποχή του WEB 2.0 θα έπρεπε να είχε μια ηλεκτρονική παρουσία με blog και e-shop και κατόπιν ισχυρή παρουσία σε όλα τα social media -που ξεπερνούν τα 350 αυτή τη στιγμή- ή τουλάχιστον τα βασικά, όπως το facebook, το twitter, το google plus και το Youtube. Με τον πληθυσμό του facebook να έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο και με περισσότερους από 5 εκατομμύρια Έλληνες χρήστες! Το Facebook έχει αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία σαν τον βασιλιά της κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για κάθε άλλο κοινωνικό μέσο ή project.
Η διάδοση του facebook σε τέτοιο βαθμό ώθησε σε  χώρες με διαφορετικό πολιτισμό τη δημιουργία άλλων εθνικών facebook προσαρμοσμένα στην ιδιοσυγκρασία των χωρών όπως στη Ρωσία το odnoklassniki.ru και το vk.com και το Xing στη Γερμανία που είναι αντίστοιχο του Linked.
superstar-twitter

Social Media, facebook και SEO Google

Η τεράστια διείσδυση των social media και του facebook οδήγησε την Google στο να αναπροσαρμόσει τον αλγόριθμό της και να βγάλει διάφορες ενημερώσεις με βάση το facebook. Στις τελευταίες αλλαγές του αλγορίθμου της συμπερίλαβε τα κουμπιά google plus καθώς και τα facebook  share, like, comments και την συνολική δραστηριότητα στο facebook και στα social media όπως tweets, pins από το pinterest κτλ.

Facebook και Google Plus

Όλο το Google Plus βασίστηκε πάνω στην αντιγραφή του facebook και στην στρατηγική να κερδίσει έδαφος η εταιρεία στον χώρο των social media με ένα πρωτόγονο ακόμα μέσο που είναι το Google Plus, που όμως έχει πολύ μεγάλη απόδοση από πλευράς SEO και  για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και να μείνετε εκεί για πάντα! Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο SEO Πρώτη Σελίδα: Social Media
Πλέον η Google άρχισε να εμφανίζει αποτελέσματα από το Facebook και από το Google+ των σελίδων των χρηστών. Αυτό γινόταν από το 2012 για το facebook και τώρα  για το Google+. Από τη πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του Google+, η Google το ενσωματώνει ολοένα και περισσότερο στις υπηρεσίες της με αυτή τη φορά να είναι “στόχος” η λειτουργία της αναζήτησης. Η νέα υπηρεσία ονομάζεται “Search, plus Your World” και εμφανίζει περιεχόμενο από το Google+ λογαριασμό των χρηστών στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Twitter και SEO Google

Αντίθετα προχώρησε υποβάθμιση του twitter στον αλγόριθμό της από το καλοκαίρι του 2013 και μετά καθώς και στην εξαφάνιση των tweets από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Τα Tweet αποτελούν τον πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης της επικαιρότητας και των νέων τάσεων και η εξαφάνισή τους από τον Αλγόριθμο της Google είναι αρνητικό στοιχείο γενικά για τη δημοκρατία των social media.
Τι λέγαμε για εκείνο το facebook παπούτσι; Θα το πάρετε;

Νέα Παπούτσια Social Media - ParaMarketing Blog : ParaMarketing Blog

divramisioannis


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum faucibus luctus et ultrices.
View all posts by Naveed →

0 comments :

Latest Stories

Blogroll New

Text Widget

Recent news

About Us